Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

WSJ: «Κοράκια» μαζεύονται πάνω από την Ελλάδα



Μετά από πολύ καιρό ορισμένοι από τους πιο τολμηρούς και κερδοσκόπους επενδυτές αρχίζουν να βλέπουν ξανά την Ελλάδα, ποντάροντας στο ότι «ο πρώην ασθενής της Ευρώπης έχει αγνοηθεί από πολλούς επενδυτές και προσφέρει δυνητικές ευκαιρίες», αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, funds όπως τα Brevan Howard, Amber Capital και VR Capital εξετάζουν εδώ και αρκετούς μήνες μία σειρά ελληνικών assets. Οι διαχειριστές κεφαλαίων υποστηρίζουν ότι ενώ η Ελλάδα ωφελείται επιτέλους από την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, πολλοί επενδυτές έχουν αγνοήσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, εξαιτίας της μακροχρόνιας κρίσης χρέους.
«Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα. Είναι η μοναδική φθηνή αγορά που υπάρχει», σημειώνει ο Joseph Oughourlian, ιδρυτής του Amber Capital από το Λονδίνο, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,7 δισ. δολαρίων. Ο ίδιος λέει ότι δεν έχει επενδύσει ποτέ στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι αγόρασε ελληνικά ομόλογα πριν από ένα χρόνο αλλά πρόσφατα γύρισε σε μετοχές. Μετά τις ανησυχίες για το χρέος, η χώρα θα μπορούσε να δει κάποια ομαλοποίηση και οι κίνδυνοι έχουν αποφευχθεί, τόνισε.
Τον περασμένο μήνα, η WSJ αποκάλυψε ότι το Amber Capital έχει μετοχές στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και ασκούσε πιέσεις για αναδιάρθρωση.
Μεταξύ των funds που ενισχύουν την παρουσία τους στην Ελλάδα είναι και το VR Capital με έδρα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, που εξειδικεύεται σε προβληματικά assets, ενώ το Autonomy Capital από τη Νέα Υόρκη που διαχειρίζεται 5 δισ. δολάρια, έχει αυξήσει την έκθεσή του στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.


http://www.liberal.gr/arthro/182455/oikonomia/2017/WSJ-isonkorakiasin-mazeuontai-pano-apo-tin-ellada.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου