Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Η Lada έρχεται Ελλάδα;



Πολλές είναι πλέον οι πληροφορίες που αναφέρουν πως η Lada σκέφτεται να δραστηριοποιηθεί και πάλι στην ελληνική αγορά.
ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)
Στο Renault Group ανήκει εδώ και κάποια χρόνια η πλειοψηφία των μετοχών της AutoVAZ που κατασκευάζει τα μοντέλα της Lada. H εταιρεία έχει ήδη προγραμματίσει την παραγωγή νέων μοντέλων (διαβάστε: Έρχονται 12 νέα μοντέλα από τη Lada) και έτσι οι άνθρωποί της έχουν κάθε λόγο να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον.
Παράλληλα, η εμπειρία της Renault με την επιτυχία που έχουν σημειώσει τα αυτοκίνητα της Dacia φαίνεται ότι θα δώσει το παράδειγμα και για τη Lada, καθώς οι Γάλλοι σχεδιάζουν ήδη το επαναλανσάρισμα της φίρμας σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές. Μεταξύ αυτών των πλάνων περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, μια αγορά όπου τα “low budget” αυτοκίνητα της φίρμας θα μπορούσαν να σημειώσουν και πάλι μεγάλη επιτυχία.
Άλλωστε η Lada και με τη βοήθεια πάντα της Renault διαθέτει μια ανανεωμένη γκάμα μοντέλων με Euro 6 κινητήρες, όπως είναι το μικρό σεντάν Vesta και το μικρό crossover XRAY, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με τις πιο πρόσφατες νόρμες των ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς αν τελικά το project πάρει σάρκα και οστά, τότε οι άνθρωποι της Renault θα εμπιστευτούν την εισαγωγή & αντιπροσώπευση στον Όμιλο Θεοχαράκη που αποτελεί μια εταιρεία εχέγγυο για το λανσάρισμα της φίρμας.
Περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες θα γνωρίζουμε μέσα στο 2018.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου