Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: Πως να κρυφτείς απ’τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα..!



Αν είχες λίγο φιλότιμο, αν είχες λίγο ντροπή, θα είχες ζητήσει μια συγγνώμη δημόσια από τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές, για όλα όσα έκανες, για όλα όσα είπες.
Αντί για αυτό επέλεξες με δύο ημέρες καθυστέρηση, (μεταμεσονύχτιες ώρες, ίσως βολεύει το σκοτάδι, ίσως άργησαν να γράψουν το κείμενο) να πολιτικοποιήσεις ένα θέμα το οποίο δεν προσφέρεται για μικροπολιτική σπέκουλα διότι αφορά στο πιο σημαντικό και ταυτόχρονα στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας. Τα παιδιά μας.
Επέλεξες όμως τον μόνο δρόμο που εσύ και οι συνοδοιπόροι σου γνωρίζετε καλά. Τον δρόμο της λάσπης , του ψέματος και της συκοφαντίας.
Όλα »θυσία» στον βωμό του μικροπολιτικού συμφέροντός σας.
Δεν σεβάστηκες το γεγονός πως σιωπήσαμε, δύο ημέρες τώρα, για όσα είπες, για να μη δοθεί περαιτέρω έκταση και έτσι να διαφυλάξουμε τα παιδιά. Το εκλάβατε εσύ και οι γύρω σου ως αδυναμία και έτρεξες να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
Δεν σεβαστήκες ούτε το γεγονός, πως δεν έκανα χρήση των όσων μου έγραψες σε μήνυμα σου, μία ώρα μετά τα γεγονότα και στο οποίο ουσιαστικά απολογείσαι για την συμπεριφορά σου στο ΓΕΛ Ωρωπού, στέλνοντάς μου παράλληλα προς ενίσχυση των δικαιολογιών σου και τους διαλόγους που είχες(;;;) με την »μία από τις συνεργάτιδές σου» που είχε την αντιπαράθεση με τον μαθητή.
Αλλά τι λέω, εδώ δεν σεβάστηκες τα ίδια τα παιδιά και τους καθηγητές τους, που έφτασες σε σημείο να τους απειλείς και με μηνύσεις.
Το κακό για σένα είναι πως σε παρακολουθούσαν δεκάδες μαθητές και αρκετοί καθηγητές, οι οποίοι γνωρίζουν την αλήθεια και σε άκουσαν να λες αυτά που σήμερα αρνείσαι.
Δεν φτάνουν όμως αυτά. Προσπαθείς με την μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού, χρησιμοποιώντας το κόστος της εκδρομής των παιδιών, την οικονομική κρίση και τα λύκεια Καλάμου, Καπανδριτίου, για να στρέψεις ποιούς ενάντια σε ποιούς; Καταλαβαίνεις τι κάνεις;
Έχεις συνειδητοποιήσει έστω και τώρα, πως απευθύνεσαι σε παιδιά λυκείου που δεν τους ενδιαφέρουν τα μικροπολιτικά σου συμφέροντα;
Πως θα μπορέσεις να κοιτάξεις στα μάτια αυτά τα παιδιά ξανά;
Τι παράδειγμα δίνεις ως πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας;
Μαντά Γιώργο πρόεδρε της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, τελικά κατέχεις μια θέση πολύ βαριά για εσένα και πολύ ψηλή για το μπόι σου.
Σου συνιστώ να προσέχεις την συμπεριφορά σου, απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και τους καθηγητές για όσο ακόμα θα είσαι σε αυτή την θέση. Είναι μια θέση μεγάλης ευθύνης που δεν προσφέρεται για παιχνιδάκια.
ΥΓ.1. Αναφέρεις στο λιβελογράφημα σου…. »δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε, σε μετρητά , γιατί το απαγορεύει ο νόμος, και η ελλάσονα αντιπολίτευση , διά στόματος του αρχηγού της , απειλεί με τον εισαγγελέα και καιροφυλακτεί να μας καταγγείλει ! »
Τι θέλεις να πείς ; Ότι μέχρι τώρα το έκανες ή ήθελες να το κάνεις , άλλα τώρα φοβάσαι τον εισαγγελέα και την αντιπολίτευση και δεν το κάνεις ;
ΥΓ.2. Να σου λύσω και την απορία, δεν βρεθήκαμε εκεί »ως διά μαγείας» με τον Άγγελο Χατζηιωάννου. Έχουμε παιδιά σε αυτό το »Κωλοσχολείο!!», όπως ανέφερες το ΓΕΛ Ωρωπού, τα οποία είχαν την τύχη (σε αντίθεση με κάποια άλλα) να μην είναι παρόντα όταν άνοιξες το στόμα σου και »δεν ήξερες τι έλεγες».
ΥΓ.3. Σου παραθέτω επίσης την ανάρτηση μιας από τις μητέρες, μήπως και σου λέει κάτι ….
«Αυτό που συνεβει σημερα ειναι όχι απλά λυπηρό αλλά κατάντια!!!!! Ένα από τα τρια παιδια που αναφερθηκε ο κύριος ήταν και το δικό μου και προσπάθησε να τα μειωσει και να στιγματίσει λυπάμαι γιατί δεν αρμοζει αυτή η συμπεριφορά σε ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινα και σε αυτό τον τομεα εύχομαι σαν μανά να μην φερθούν έτσι στα παιδιά του πότε !!! και του τύπου η ειρωνια έπρεπε εσυ να γινεις δικαστής μακαρι!!!!! για να ξεβρωμήσουν κάποια πραγματα!!!! Δεν θα περάσει απλά όταν θιγεί οικογένειες που μεγαλωνουν με το αιμα τους τα παιδια τους!».
ΥΓ.4 Τέλος να σε ενημερώσω ότι από αυτό το »Κωλοσχολείο», όπως και από όλα τα σχολεία του δήμου μας, με την μεγάλη προσπάθεια των παιδιών, τις θυσίες των γονιών τους και την βοήθεια των ικανότατων καθηγητών τους έχουν βγεί και θα συνεχίσουν να βγαίνουν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, μα πάνω από όλα ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στην κοινωνία.
Σταμάτα λοιπόν να προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις και να χρησιμοποιείς εκφράσεις όπως,μη.ζητιανεύετε όταν απευθύνεσαι σε περήφανους και αξιοπρεπείς ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά στη ζωή τους.
Κάτι ακόμα ….όταν έλεγες »ότι είχες μια κακή μέρα και ότι το χειρίστηκες εντελώς λάθος», τι ακριβώς εννοούσες ; Πως θα έγραφες, όλα αυτά που έγραψες ;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου