Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΗ: Ερχονται οι μηνιαίοι λογαριασμοί!


Για αρχή θα εφαρμοστεί σε περίπου 800.000 πελάτες που είναι εγγεγραμμένοι στην εφαρμογή της online πληρωμής
Στην καθιέρωση μηνιαίων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, αντί των διμηνιαίων που στέλνει σήμερα, αρχικά για περίπου 800.000 πελάτες που είναι εγγεγραμμένοι στην εφαρμογή ηλεκτρονικής πληρωμής θα προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΗ. Οπως υποστήριξε χθες ο επικεφαλής της εταιρίας Μ. Παναγιωτάκης, οι μηνιαίοι λογαριασμοί θα φτάσουν τα 2.000.000 μέσα στο 2018.
Ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ μειώθηκε στο εννεάμηνο του 2017 κατά 6,1%, με τη διοίκηση να αποδίδει την κάμψη στην απώλεια μεριδίου αγοράς, στην επιβράβευση των συνεπών πελατών με την παροχή εκπτώσεων και στην αύξηση του συντελεστή για την αποτύπωση των απωλειών (κυρίως μη τεχνικών - ρευματοκλοπές).

Τα μετά από φόρους κέρδη διαμορφώθηκαν σε 15.800.000 στο εννεάμηνο έναντι 30.000.000 ευρώ το εννεάμηνο του 2016. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου επιβαρύνθηκαν κατά περίπου 120.000.000 ευρώ από «εξωγενείς παράγοντες, όπως το πρόσθετο κόστος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η πρόσθετη χρέωση προμηθευτών για τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ, καθώς και η αύξηση της μοναδιαίας χρέωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο diesel».
Επισφαλείς απαιτήσεις
Η ΔΕΗ προχώρησε σε μείωση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις, με τον κ. Παναγιωτάκη να την αποδίδει στις δράσεις «που έχει αναλάβει η εταιρία για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας». Οπως δήλωσε, «στην κατεύθυνση αυτή πρόσφατα αναθέσαμε σε εξειδικευμένο σύμβουλο το έργο της παροχής υπηρεσιών υποστήριξης για την αποτελεσματική διαχείριση του πελατολογίου μας. Μέσω αυτής της συνεργασίας στοχεύουμε στην αναβάθμιση των σχέσεών μας με τους πελάτες μας, γεγονός που θα αποφέρει και περαιτέρω αύξηση της εισπραξιμότητας, και σχεδιάσαμε με τον σύμβουλο στρατηγικής και δρομολογούμε άμεσα συγκεκριμένες δράσεις μείωσης των οφειλών στοχευμένων κατηγοριών πελατών».
Αναφορικά με την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔEΗ, ο κ. Παναγιωτάκης τονίζει: «Παρά τον αναγκαστικό της χαρακτήρα επιδιώκουμε να τη μετατρέψουμε σε ευκαιρία. Για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό για την εταιρία η πώληση των μονάδων να γίνει με συμφέροντες όρους προκειμένου να εξασφαλιστεί μια δίκαιη τιμή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου