Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Μπέργκερ με κέτσαπ και πάπρικα



Εύκολο / 
Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 15΄ 

Το παραδοσιακό, κλασικό μπέργκερ δεν περιέχει ψωμί και αυγό, όπως το ελληνικό μπιφτέκι, αλλά μια σάλτσα όπως η κέτσαπ, που λειτουργεί και ως συνεκτικό υλικό, και ως αρωματικό.
Υλικά  (για 6 μεγάλα μπιφτέκια)
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα                               
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ ψιλά καρέ
  • 1 μικρό ματσάκι σχοινόπρασο ή το τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ, λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και τη βάζουμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά με 100 ml κρύο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή και αφράτη ζύμη.

Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια (διαμέτρου περίπου 10 εκ. και πάχους 2 εκ.), τα βάζουμε στη σχάρα και ψήνουμε για περίπου 6 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και εσωτερικά, αλλά να μείνουν ζουμερά.

Αν τα θέλουμε λιγότερο ή περισσότερο ψημένα, αυξομειώνουμε κατά 1 - 2 λεπτά το χρόνο ψησίματος.
  • Σερβίρουμε τα μπέργκερ με πατάτες τηγανητές και, αν θέλουμε, τα βάζουμε μέσα στα χαρακτηριστικά φουσκωτά, στρογγυλά ψωμάκια με ροδέλες κρεμμυδιού, φύλλα μαρουλιού, μουστάρδα, κέτσαπ και τυρί.
Τι πίνουμε Κλασικός συνδυασμός, μια πλούσια μπίρα. Μια pale ale θα πρότεινα από κάποια ελληνική ζυθοποιία.

http://www.kathimerini.gr/884498/article/gastronomos/syntages/mpergker-me-ketsap-kai-paprika

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου