Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας η έκρηξη στη Νέα Υόρκη



Έκρηξη σημειώθηκε  λίγο πριν τις 7.30 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα - 15:30 ώρα Ελλάδας), στον σταθμό λεωφορείων Port Authority, κοντά στην Times Square, της Νέας Υόρκης. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος συνελήφθη, αναφέροντας ότι αυτός ήταν και ο μοναδικός τραυματίας του συμβάντος. 

Ωστόσο σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο επικαλούνταν Πυροσβέστες της Νέας Υόρκης, οι τραυματίες από την έκρηξη ήταν τέσσερις και η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Η έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη ήταν «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο σε συνέντευξη Τύπου.

Την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας 27 ετών, ο Ακάγεντ Ούλαχ, ο οποίος έφερε πάνω στο σώμα του «έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέιμς Ο'Νιλ. Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα», πρόσθεσε ο Ο'Νιλ. Επρόκειτο για έναν Ουζμπέκο ο οποίος είπε ότι είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Η έκρηξη σημειώθηκε λιγότερες από έξι εβδομάδες μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που προκάλεσε οκτώ θανάτους και 12 τραυματίες στο νότιο Μανχάταν, στην πρώτη φονική επίθεση στη Νέα Υόρκη μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος σταθμός είναι από τους πλέον πολυσύχναστους και η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής. 

Ο σταθμός λεωφορείων έκλεισε προσωρινά, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι «υπήρχε συνωστισμός στις σκάλες για να βγούμε έξω», καθώς «όλοι ήταν φοβισμένοι, έτρεχαν και φώναζαν».

Για το συμβάν- σύμφων αμε τον Λευκό Οίκο - ενημερώθηκε και ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου