Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος: Την ευθύνη για τη δυτική Αττική έχουν οι πολιτικοί



«Έπρεπε να έχουν ολοκληρώσει τα απαραίτητα έργα», σημείωσε ο ίδιος - Ο κ. Στασινός τόνισε επίσης πως «δεν φταίνε οι αυθαίρετες κατασκευές γιατί εδω καταστράφηκε η ίδια η πόλη»

Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός μίλησε σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή, δηλώνοντας πως στην περίπτωση της καταστροφής καταιγίδας της Δυτικής Αττικής δεν έγιναν ούτε τα βασικά έργα για την ανάσχεση των υδάτων όταν το βουνό κάηκε το 2016.





Αναλυτικά ο κ. Στασινός σημείωσε πως την ευθύνη για την τραγωδία στη Δυτική Αττική έχουν οι πολιτικοί «που έπρεπε ν α έχουν ολοκληρώσει τα απαραίτητα έργα».

Ο κ. Στασινός τόνισε επίσης πως «δεν φταίνε οι αυθαίρετες κατασκευές γιατί εδω καταστράφηκε η ίδια η πόλη. Το νερό μπήκε στον Πολεοδομικό ιστό της πόλης γιατί δεν έγιναν τα έργα που έπρεπε να είχαν γίνει».


Κατά τον κ. Στασινό δύο είναι τα αιτία του προβλήματος στην Μάνδρα το ότι «δεν έγιναν τα έργα ανάσχεσης της ορμής των νερών στο βουνό που κάηκε από τις πυρκαγιές το 2016 και δεν λήφθηκαν μέτρα πολικής προστασίας ενώ περιμέναμε ακραία καιρικά φαινόμενα».

http://www.protothema.gr/greece/article/732486/proedros-tehnikou-epimelitiriou-ellados-tin-euthuni-gia-ti-dutiki-attiki-ehoun-oi-politikoi-/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου