Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο: Ζητούν «πολεμοφόδια» για συγκρούσεις



Οι καταληψίες κάνουν συνέλευση στις 8 το βράδυ για «να κάνουμε την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις» - Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν να φύγουν τα ΜΑΤ

Οι φόβοι των αστυνομικών για πρόθεση των ατόμων που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη στο Πολυτεχνείο από το πρωί της Τετάρτης επιβεβαιώνονται καθώς με ανάρτησή τους στο athens.indymedia ζητούν, μεταξύ άλλων, «φαγητό, τσιγάρα και πολεμοφόδια».Σε μια επίδειξη μάλιστα πλήρους αδιαφορίας για το νόμο και την τάξη δεν διστάζουν να προαναγγείλουν ότι τα επεισόδια θα ξεκινήσουν από σήμερα το βράδυ.«Καλούμε κόσμο στην ανοιχτή συνέλευση του κατειλημμένου Πολυτεχνείου στις 8 το βράδυ να στελεχώσουν το εγχείρημα, να κάνουμε την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά.Τα «προεόρτια» ενόψει του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου την Παρασκευή ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν άγνωστοι βγήκαν από την πύλη της οδού Τοσίτσα και πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονταν επί της οδού Πατησίων.


Μετά την επίθεση αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές. Οι δύο συλληφθέντες είναι αλλοδαποί και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών. Οι προσαχθέντες είναι ελληνικής υπηκοότητας και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέταση τους, διότι δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. 


Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου καθώς προηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ φεστιβάλ με την χαρακτηριστική ονομασία «Εξέγερση».

Σε αυτό, όπως γράφει η Καθημερινή, συμμετείχαν περίπου 100 αναρχικοί, οι μισοί εκ των οποίων ήταν αλλοδαποί.Κατά πληροφορίες οι 30 ήταν αναρχικοί από χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης ενώ 15 ήταν Αλβανοί που ζουν στην Αθήνα.


Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Πολυτεχνείο αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης στη ΓΑΔΑ το πρωί της Τετάρτης, στην οποία συμμετείχαν αξιωματικοί από όλη την Αττική, προκειμένου να εξεταστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδιος αξιωματικός, φέτος θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα τα μέτρα, για την εφαρμογή των οποίων, την Παρασκευή που θα πραγματοποιηθεί η πορεία, θα διατεθούν πάνω από 5.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ όλη η δύναμη της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι επιτίθενται στην κυβέρνηση και ζητούν να φύγουν τα ΜΑΤ
Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή τους οι φοιτητές καταγγέλλουν την κυβέρνηση και ζητούν να φύγουν τα ΜΑΤ από το Πολυτεχνείο. «Ως Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απαιτούμε να αποχωρήσουν άμεσα οι διμοιρίες από το χώρο του Πολυτεχνείου» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι φοιτητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων 


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου. Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων. Ως Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απαιτούμε να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι διμοιρίες από το χώρο του Πολυτεχνείου! Η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού».



http://www.protothema.gr/greece/article/731766/upo-katalipsi-to-polutehneio-zitoun-polemofodia-gia-sugrouseis/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου