Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Σαρωτική καταιγίδα έπληξε τη νύχτα την Αττική


Η κακοκαιρία έφερε προβλήματα σε δρόμους που πλημμύρισαν. Κυρίως στα νότια προάστια, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν γρήγορα σε ποτάμια.
Τουλάχιστον 35 κλήσεις δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης η Πυροσβεστική. Αφορούσαν κυρίως τις περιοχές των νοτίων προαστίων, το Χαλάνδρι, τα Γλυκά Νερά, τον Πειραιά, τα Λιόσια και το Ίλιον.
Σε κάποιες περιοχές, έπεσε ακόμη και χαλάζι. Άλλες 35 κλήσεις στην Πυροσβεστική έγιναν στην Αίγινα. Συνολικά, σε Αττική και Αίγινα οι κλήσεις ήταν 70. Από αυτές, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε πέντε περιπτώσεις στην Αθήνα και σε επτά στην Αίγινα. Κυρίως για να κάνει απάντληση υδάτων από υπόγεια.

Πλημμύρισαν υπόγεια

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, έχει αρχίσει να λαμβάνει κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια, από όλη σχεδόν την Αττική. Κυρίως όμως από τη Γλυφάδα, τη Βούλα, τη λεωφόρο Ποσειδώνος και την Λ. Βουλιαγμένης.
Προβλήματα υπήρξαν και στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, το  Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια και τις Αχαρνές.
Όλα αυτά ενώ οι κάτοικοι στη δυτική Αττική, τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο που επλήγησαν από τις πλημμύρες της περασμένης Τετάρτης, πέρασαν άλλη μια δύσκολη νύχτα. Μέσα στις λάσπες, υπό βροχή, με τα σπίτια τους κατεστραμμένα. Στη Μάνδρα, έγιναν άλλες 250 κλήσεις στην Πυροσβεστική. Από την ημέρα της καταστροφής, έχουν γίνει 910!


Που «χτύπησε» η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδάς ανέβασε περίπου στις 23:00 το βράδυ στο λογαριασμό του στο twitter χάρτη που δείχνει ποιες περιοχές επλήγησαν από την κακοκαιρία. Ήταν στα βόρεια της Αττικής και στα νότια προάστια (Γλυφάδα, Βούλα).

Έκλεισε η Χαμοστέρνας

Για άλλη μια φορά, η βροχή προκάλεσε πλημμύρες στους δρόμους και κλείσιμο δρόμων. Το βράδυ της Πέμπτης, λόγω συσσώρευσης υδάτων, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας.
Λίγο νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου