Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Σκληρό Brexit αναμένουν Goldman Sachs, JPMorgan




Το σενάριο του σκληρού Brexit φαίνεται ότι ενστερνίζονται η Goldman Sachs και η JPMorgan και γι’ αυτό σχεδιάζουν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους από το Σίτι του Λονδίνου σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη, ώστε να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου της Ε.Ε.
Υψηλόβαθμα στελέχη των αμερικανικών τραπεζών δήλωσαν στο πρακτορείο Bloomberg ότι σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους βασιζόμενες στο ότι δεν θα υπάρξει εναλλακτική συμφωνία ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες, όταν η Βρετανία παύσει να είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. τον Μάρτιο του 2019.
«Πρέπει να είμαστε σε θέση να παρέχουμε υπηρεσίες στους πελάτες μας. Δύο χρόνια είναι σύντομο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο κ. Ντάνιελ Πίντο, επικεφαλής επενδύσεων στην JPMorgan, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). «Μέχρι να υπάρξει σαφές και ολοκληρωμένο σχέδιο, ετοιμαζόμαστε για σκληρό Brexit», δήλωσε ο Φρέιγιαρ Σίραντ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs από την Ουάσιγκτον.
Η Goldman Sachs απασχολεί 6.000 άτομα στη Βρετανία. Το προσωπικό της JPMorgan φτάνει τους 16.000 υπαλλήλους.
Οι τράπεζες του Σίτι του Λονδίνου φαίνεται να επιλέγουν τη Φρανκφούρτη περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, για να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους εντός Ε.Ε. στη μετά το Brexit περίοδο. Αρνητικό αντίκτυπο στο Σίτι αναμένεται να έχει το προσχέδιο νόμου που υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βάσει του οποίου οι οίκοι εκκαθάρισης συναλλαγών με συστημικό ρόλο στην Ευρωζώνη θα πρέπει να μεταφέρουν τη διενέργεια συναλλαγών σε ευρώ εντός Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι το Σίτι μπορεί να χάσει μεγάλο τμήμα των δραστηριοτήτων του, θέσεις εργασίας και κρατικά έσοδα.


http://www.kathimerini.gr/930976/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/sklhro-brexit-anamenoyn-goldman-sachs-jpmorgan

Έντυπη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου