Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Βόρειο Αιγαίο: Κραυγή αγωνίας για το προσφυγικό – Η επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα και τα νέα στοιχεία!


της κυρίας Καλογήρου για μια κατάσταση που συνεχώς ξεφεύγει όλο και περισσότερο. Η ίδια ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και σε κάθε περίπτωση περιμένει την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα

«Κύριε Πρόεδρε, Είμαι υποχρεωμένη να επανέλθω σε ένα ζήτημα που διαρκώς μας απασχολεί όλους, το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα. Τον τελευταίο καιρό ανησυχητικά στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην ήδη εδώ και καιρό δύσκολη κατάσταση. Βάσιμοι είναι οι φόβοι ότι μπορεί να κυοφορείται και μία συνθήκη που ίσως αγγίζει τα εκτός ελέγχου όρια. Για το λόγο αυτό σας ζητώ κύριε Πρόεδρε μία συνάντηση το ταχύτερο, όπως εσείς κρίνετε, προκειμένου να σας θέσω την κατάσταση που έχει συνολικά διαμορφωθεί».

«Ασφυξία» στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου

Τέλος στο διάστημα από 1 έως 13 Οκτωβρίου, από την Τουρκική Ακτοφυλακή έχει ανακοινωθεί επίσημα ο εντοπισμός 25 περιστατικών με βάρκες στις οποίες επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι και κινούντο προς τα ελληνικά νησιά. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιστατικών επαναπροωθήθηκαν στις τουρκικές ακτές 907 άτομα.


http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/voreio-aigaio-kraygi-agonias-gia-prosfygiko-epistoli-ston-aleksi-tsipra-kai-ta-nea-stoixeia/2256926/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου