Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΜΠΟΥΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!



Κάθε εξουσία που σέβεται τον εαυτό της, έχει και τους Μπουφόνους της .
Απαραίτητοι κάθε εποχή για να διασκεδάζουν τον λαό με χοντροκομμένα αστεία και να τραβούν πάνω τους την χλεύη του κοινού!!!
Απαραίτητοι για να προσελκύουν αυτούς που θέλουν να γελάσουν έτσι κι αλλιώς, γιατί τα αστεία αυτά προέρχονται από την Αυλή της εξουσίας»!!!
 Απαραίτητοι επίσης γιατί έχουν θράσος και μπορούν να παρουσιάζονται πειστικοί σε αυτούς που τους ακούν ακόμη και όταν ίδιοι δεν πιστεύουν λέξη από όσα λένε!!!
Τις περισσότερες φορές πρόκειται για έξυπνους ανθρώπους, οι οποίοι συνειδητά και με το αζημίωτο παίζουν τον ρόλο του γελωτοποιού ή του παλιάτσου και γνωρίζουν από την αρχή ότι είναι αναλώσιμοι με ημερομηνία λήξης.
Ως ημερομηνία λήξης έχει οριστεί η ημέρα που πλέον δεν θα είναι χρήσιμοι στην <<Αυλή>>, η ημέρα που κανείς δεν θα γελά με τις μπούρδες που λένε και κανείς δεν θα πείθεται από αυτά που γράφουν, όσο και αν θέλουν να πειστούν.
Το πρόβλημα όμως γίνεται μεγαλύτερο για την Αυλή και τον (Βασιλιά), όταν οι Μπουφόνοι χάνουν τον έλεγχο και πιστεύουν, ότι αποτελούν μέρος της εξουσίας διεκδικώντας για τον εαυτό τους ρόλους και θέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με αυτό που τους ανατέθηκε!!! Τότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για αυτούς και οι Αυλικοί ζητούν από τον (Βασιλιά) να αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει!!!
Εκεί λοιπόν στην πάνω στην θολούρα οι υπερεκτιμημένοι Μπουφόνοι, προσπαθώντας να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα, όπως έκαναν σε όλες τις Αυλές που έπαιζαν, δημιουργούν »ρήγμα» που καταπίνει Αυλικούς, Μπουφόνους και στο τέλος τον ίδιο τον (Βασιλιά).
Υ.Γ Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι συμπτωματική, που λέει ο λόγος!!!


ΠΗΓΗ

https://oroposvoice.gr/2017/09/19/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83/


*μπουφόνος | μπούφος, βλάκας

Η λέξη προέρχεται από τη γαλλική λέξη του 16ου αιώνα bouffon , η οποία με τη σειρά της προέρχεται από το ιταλικό ουσιαστικό buffoneγελωτοποιός, η οποία ετυμολογείται από το ιταλικό ρήμα buffare δηλαδή από το ρήμα που περιγράφει την κωμική έκφραση που παίρνει κανείς φουσκώνοντας τα μάγουλά του. 
Κατά τους Ιταλούς  buffoni ήταν γελωτοποιοί του Μεσαίωνα, συχνά με κάποια παραμόρφωση, που ζούσαν στις αυλές και διασκέδαζαν την υψηλή κοινωνία της εποχής.
 Εχουμε και στα ελληνικά τη λέξη μπουφόνος
, η οποία σημαίνει τον γελωτοποιό που κάνει χοντρά αστεία. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου