Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ανεργοι μεσήλικες στον Ωρωπό.



Η Ανεργία είναι  μήτρα που γεννάει την δυστυχία.

Με σωστούς χειρισμούς όμως, ουσιαστική αντιμετώπιση δίχως πολιτικούς αποκλεισμούς θα μπορούσε η ανεργία να γίνει σίγουρα μια ευκαιρία και ένα νέο ξεκινημα για αρκετές και αρκετούς συνδημότες μας .

Δέν θα σταθούμε στα τετριμμένα (μαστίζει ιδιαίτερα νέους -μεσήλικες -γυναίκες κλπ) διότι είναι όλα γνωστά και χιλιοειπωμένα .
Θα σταθούμε στην ευκαιρία που σου δίνεται να μετριάσεις κατά τι το πρόβλημα στον τόπο σου και στο τί εσύ σαν Δήμος κάνεις .


Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ ξεκίνησε Πανελλαδικά απο τον ΟΑΕΔ ένα 

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του Δημοσίου Τομέα και επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών, για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών

http://www.oaed.gr/-/programma-epichoregeses-epicheireseon-phoreon-kai-organismon-tou-demosiou-tomea-kai-epicheireseon-demon-kai-peri



Η επιχορήγηση στους Δήμους και στις Δημοτικές επιχειρήσεις απο τον ΟΑΕΔ ανέρχεται στο 50%την συνολικής δαπάνης με την υποχρέωση να προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους (55-67 ετών)για 12 μήνες με πιθανή επέκταση και έως τους 24 μήνες .
Βέβαια στα πλαίσια της αξιοκρατίας υπάρχει και ένας βασικός περιορισμός απο τον ΟΑΕΔ ,η επιλογή των ανέργων δεν γίνεται απο τους Δημάρχους των Δήμων που θα συμμετέχουν
αλλά απο τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.



 Ερωτήματα προς Δήμο Ωρωπού

1.Εχει δηλώσει συμμετοχή στο παραπάνω πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με στόχο και σκοπό να μειώσει κατά τι,την ανεργία στον Δήμο ??

2.Σκοπεύει να δηλώσει συμμετοχή στο παραπάνω πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με στόχο και σκοπό να μειώσει κατά τι,την ανεργία στον Δήμο ??



Οι πηγές μας αναφέρουν πως τον Δήμο Ωρωπού δεν τον έχει απασχολήσει ούτε κατα το ελάχιστο το παραπάνω αναφερθέν πρόγραμμα.


Κατά την άποψη μας οφείλει  το διερευνήσει και η Αντιπολίτευση του Δήμου Ωρωπού.

Αναμένουμε απαντήσεις απο αρμοδίους .



Αίθουσα Σύνταξης 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου