Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΣΧΕΔΟΝ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ …







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 25/10/2016




Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το όργανο στο οποίο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας καταθέτουν τις απόψεις τους , γίνεται δημόσιος διάλογος και αποφασίζουν για τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του .
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο λήψεις αποφάσεων σε ένα δήμο και οι αποφάσεις του οφείλουν να γίνονται σεβαστές από τα υπόλοιπα όργανα του Δήμου , όταν αυτές λαμβάνονται στα πλαίσια του νόμου .
Στα πλαίσια της διασφάλισης της Δημοκρατικής λειτουργίας , οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων , και η ψήφος τους καταγράφονται στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου .
Η τήρηση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου σε καμία περίπτωση δεν είναι παιχνίδι στα χέρια κανενός , πολύ περισσότερο η καταγραφή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου , οι οποίες επηρεάζουν την πορεία του Δήμου .
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 20/10/16 ζήσαμε στιγμές απίστευτης συνεχιζόμενης αλαζονείας , υπό την ανοχή μιας βουβής πλειοψηφίας .
Καταγγείλαμε αλλοίωση και παραποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αλλοίωση της βούλησης των Δημοτικών Συμβούλων .
Με λίγα λόγια άλλα συζητούνται , άλλα ψηφίζονται και άλλα γράφονται στις αποφάσεις .
Γεγονός απαράδεκτο , πολιτικά ανήθικο και παράνομο που κατά την γνώμη μας συνιστά παράβαση καθήκοντος και εξαπάτηση του Δημοτικού Συμβουλίου .
Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μας δώσει 3 λεπτά χρόνο για να παρουσιάσουμε και να καταθέσουμε στα πρακτικά τις συγκεκριμένες αποφάσεις αλλά αρνήθηκε αποκαλώντας μας ψεύτες .
Του δείξαμε τις αποφάσεις , ζητώντας του άλλη μια φορά να μας επιτρέψει να τις καταθέσουμε και απάντησε να πάμε στο γραφείο του με ταυτόχρονη παρέμβαση του Δημάρχου κ. Ρούσση ο οποίος ανέφερε ότι :
‘’ όσα στοιχεία έχετε αν δεν τα πάτε στον εισαγγελέα είστε συνυπεύθυνος ‘’
Η παράταξη μας , από την θέση της αντιπολίτευσης , θέση που οι δημότες μας τοποθέτησαν στις εκλογές του 2014 , προσπάθησε να ασκήσει μία εποικοδομητική αντιπολίτευση στο Δήμο Ωρωπού .
Με εντοπισμό προβλημάτων , με διορθώσεις αυθαιρεσιών με προτάσεις για το μέλλον του Δήμου , με παρεμβάσεις στα υπουργεία και πάντα δίπλα στον δημότη του Ωρωπού .
Όταν όμως βλέπεις παράτυπες , παράνομες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής .
Όταν βλέπεις ότι αυτό συμβαίνει αρκετές φορές .
Όταν δεν σου επιτρέπουν να μιλήσεις και να καταθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο τα έγγραφα των πράξεων που καταγγέλλεις .
Όταν σε αποκαλούν ψεύτη , ενώ γνωρίζουν ότι έχεις δίκαιο .
Όταν ο Δήμαρχος κ. Ρούσσης το μόνο που βρίσκει να πει είναι ότι :
‘’ όσα στοιχεία έχετε αν δεν τα πάτε στο εισαγγελέα είστε συνυπεύθυνος ‘’
Δεν μπορείς να μένεις άπραγος και συνεπώς συνυπεύθυνος .
Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε την συμβουλή του
Η στάση αυτή μας αναγκάζει χωρίς καμία διάθεση ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη και σε όλους τους αρμόδιους φορείς .
Δεν θα ανεχτούμε τέτοια συμπεριφορά . Είμαστε εδώ για να προασπίσουμε τα δικαιώματα του δημοτικού Συμβουλίου , τα δικαιώματα των συμπολιτών μας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για όσο καιρό χρειάζεται και μας το επιτρέπουν οι δημότες του δήμου μας .
Γιώργος Γιασημάκης




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου