Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Xiaomi κοντράρει ευθέως την Apple – Ανακοινώνει το Mi Notebook Air



Η Xiaomi είναι ένας από τους ταχέως αναπτυσσόμενους κινέζους κατασκευαστές smartphones, με την ανακοίνωση του Mi Notebook Air η εταιρεία μεταπηδά και στην αγορά των laptops.
Τα laptops Mi Notebook Air έχουν χαμηλό βάρος, διαθέτουν όμορφο σχεδιασμό, είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και αποτελούν πλέον έναν από τους κύριους ανταγωνιστές των περιβόητων MacBook Air της Apple.
Πιο αναλυτικά, το Mi Notebook Air στην έκδοση με οθόνη 13,3 ιντσών θα κοστίζει 750 δολάρια και θα εξοπλίζεται με επεξεργαστή Intel Core i5-6200U χρονισμένο στα 2.3GHz, 8GB μνήμης DDR4 RAM, κάρτα γραφικών Nvidia Geforce 940MX και για αποθηκευτικό χώρο διαθέτει έναν SSD δίσκο χωρητικότητας 256GB.Οι διαστάσεις του είναι 309.6 x 210.9 x 14.8 χιλιοστά, το βάρος του φτάνει τα 1,28 κιλά ενώ σύμφωνα με την ίδια την Xiaomi η μπαταρία του θα προσφέρει αυτονομία της τάξης των 9,5 ωρών.
Το δεύτερο μοντέλο της σειράς διαθέτει οθόνη 12,5 ιντσών και θα κοστίζει 525 δολάρια. Αυτή η εκδοχή θα διαθέτει επεξεργαστή Intel Core M3 με ενσωματωμένα γραφικά, 4GB μνήμης RAM και σκληρό δίσκο SSD χωρητικότητας 128GB.

Το βάρος του μόλις που θα ξεπερνά το ένα κιλό ενώ οι διαστάσεις του θα είναι 292 x 202 x 12.9 χιλιοστά. Η δε αυτονομία του, πάντα σύμφωνα με την Xiaomi, θα ανέρχεται στις 11,5 ώρες.Και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν μία υποδοχή USB Type-C για φόρτιση, δύο θύρες USB 3.0 Type-A, μία θύρα HDMI και έξοδο για ακουστικά. Το αλουμινένιο σώμα θα είναι ασημί ή χρυσό, εξωτερικά δεν θα υπάρχει κανενός είδους λογότυπο ενώ το πληκτρολόγιο θα διαθέτει backlit φωτισμό. Λειτουργικό σύστημα είναι φυσικά τα Windows 10 της Microsoft.
Τα νέα Xiaomi Mi Notebook Air θα είναι αρχικά διαθέσιμα από τις 2 Αυγούστου στην αγορά της Κίνας. Προς το παρόν άγνωστο παραμένει αν θα ακολουθήσει η διάθεσή τους και σε άλλες αγορές.

http://www.naftemporiki.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου