Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Μετά τις απειλές από Ερντογάν-Τσαβούσογλου / Μουζάλας προς ΕΕ: Χρειαζόμαστε Plan B αν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό



H ελληνική κυβέρνηση «ανησυχεί πολύ» για την επαπειλούμενη ακύρωση της συμφωνίας

Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου για το προσφυγικό σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας Ευρώπης-Τουρκίας απευθύνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

«Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε ένα Plan B» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας στη σκιά των επανειλημμένων απειλών από την Άγκυρα ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό αν δεν καταργηθεί άμεσα η βίζα για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας η ελληνική κυβέρνηση «ανησυχεί πολύ» για την επαπειλούμενη ακύρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μουζάλα η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάσει τη στάση της σε περίπτωση που η Τουρκία ανοίξει εκ νέου τα σύνορά της στους πρόσφυγες και μετανάστες. Γι' αυτό και καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να δεσμευθούν για την απορρόφηση μεγαλύτερου αριθμού μεταναστών σε αυτό το ενδεχόμενο. «Οι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει να διανεμηθούν ισότιμα σε όλες τα κράτη-μέλη της ΕΕ και οχι σε συγκεκριμένες χώρες» καταλήγει στη δήλωσή του στην Bild ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.


http://www.protothema.gr/greece/article/600067/mouzalas-pros-ee-hreiazomaste-plan-b-an-katarreusei-i-sumfonia-me-tin-tourkia-gia-to-prosfugiko/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου