Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Χαοτική η απόσταση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Ρωγμές στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί το τζαμί στην Αθήνα



-
Φίλης: Τζαμί για να μην έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου - Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ): Το τέμενος θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' όσα θα λύσει

Ρωγμή στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί η τροπολογία για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Παρά το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ ήταν γνωστό ότι δεν θα ψήφιζαν τη διάταξη, εντούτοις οι τοποθετήσεις του αρμόδιου υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη και του εισηγητή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη δείχνουν τη χαοτική απόσταση που χωρίζει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. 
Οι τοποθετήσεις των δύο κινούνται στη γραμμή του «άσπρο- μαύρο», καθώς εκεί που ο υπουργός Παιδείας βλέπει το τζαμί ως μέσο επίλυσης πιθανών προβλημάτων από την παρουσία του ισλαμικού στοιχείου και στην Ελλάδα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ διαπιστώνει ότι το τέμενος θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ΄όσα τυχόν θα επιλύσει. 

Ειδικότερα, νωρίτερα στη Βουλη, ο Νίκος Φίλης υπερασπιζόμενος τη ρύθμιση για την κατασκευή του τεμένους που θα κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο περίπου 950.000 ευρώ, είπε ότι «αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους που σήμερα σπεύδουν να αντιμετωπίσουν» Με τον τρόπο αυτό, υποστήριξε ουσιαστικά ότι η κατασκευή του τζαμιού απομακρύνει την ισλαμική τρομοκρατία από την χώρα μας.

Προχωρώντας ακόμη περισσότερο,  ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποδεχθεί ότι «το Ισλάμ είναι έδω» για να προσθέσει «διαμαρτύρονται ορισμένοι έντονα ότι είναι πολύ οι μουσουλμάνοι και ισλαμοποιείται η χώρα μας και πως θα είναι πόλος έλξης το Τζαμί. Αν ίσχυε αυτό τότε δεν θα ήταν κανείς στην Αθήνα αλλά στην Θράκη».

Στην αντίπερα όχθη, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης, υποστήριξε ότι η κατασκευή του τεμένους θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα επιχειρεί να λύσει.

«Η  θέση μας για το τέμενος δεν είναι τωρινή. Έχουμε τις ίδιες απόψεις από όταν το ζήτημα ήρθε για πρώτη φορά στη Βουλή» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ενώ προς διασκέδαση των εντυπώσεων που προκαλεί η ρωγμή στο κυβερνητικό στρατόπεδο είπε: «Η στάση μας δείχνει ότι η συνεργασία μας είναι υγιής. Δεν ταυτιζόμαστε, συνεργαζόμαστε».

«Υπάρχει ο κίνδυνος να μπλέξουμε με αντιδικίες μεταξύ των θρησκευτικών δογμάτων» εκτίμησε ο ίδιος θέτοντας ζήτημα σουνιτών και σιιτών.

http://www.protothema.gr/politics/article/600448/rogmes-sto-kuvernitiko-stratopedo-prokalei-i-kataskeui-tou-tzamiou/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου