Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Με άλλη σημαία 13 Ελληνες στο Ρίο

Η Ελεν Μαρούλις αγωνίζεται με τις ΗΠΑ στην πάλη

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν γεννηθεί στις νέες τους πατρίδες και κάποιοι άλλοι μετοίκησαν ή μεταγράφηκαν για προσωπικούς λόγους. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, ένα προς ένα αυτά τα Ελληνόπουλα.
ΣΙΔΕΡΗΣ ΤΑΣΙΑΔΗΣ (κανόε καγιάκ): Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1990 στη Θράκη και 10 ετών μετακόμισε οικογενειακώς στη Γερμανία με τους γονείς του. Μάλιστα το 2012 στο Λονδίνο, όπου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο σλάλομ, στην υποθετική ερώτηση «με ποια πλευρά θα πολεμούσατε σε έναν πόλεμο Ελλάδας - Γερμανίας» απάντησε απρόσμενα σκληρά «με τη Γερμανία».

Η ιστιοπλόος Αφροδίτη Κυρανάκου με τη φαν Φέεν συμμετέχουν με την Ολλανδία


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΥΡΑΝΑΚΟΥ (ιστιοπλοΐα):
 Εφυγε από την Ελλάδα στην Ολλανδία για μια καλύτερη αθλητική και προσωπική ζωή. Εμαθε τη ναυτοσύνη ωστόσο στη χώρα μας. Μετέχει μαζί με την Ολλανδέζα Ανελόες φαν Φέεν στα σκάφη 470.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ (τένις): Ο 20χρονος πρωταθλητής γεννήθηκε στην Αυστραλία και μιλάει Ελληνικά. Προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, αλλά ελπίζει σε διάκριση.
ΛΙΑ ΓΙΑΝΙΤΣΑΣ (πόλο): Ξεκίνησε το πόλο στο Σίδνεϊ στα 14 της και αποτελεί σήμερα μία από τις καλύτερες παίκτριες της εθνικής Αυστραλίας. Εργάζεται ως φυσικοθεραπεύτρια και είναι παντρεμένη με τον Αντριου.ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ – ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ (συγχρονισμένη κολύμβηση): Μετακόμισαν μαζί με τη μητέρα τους και ακόμα μία αδελφή τους, επίσης αθλήτρια, στη Βιέννη και έλαβαν το δικαίωμα συμμετοχής με τη νέα τους πατρίδα. Εφυγαν από την Ελλάδα με πικρία, επειδή θεώρησαν ότι παραγκωνίζονται στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Θα πάρουν μέρος στο ντουέτο όπου και κατέκτησαν μετάλλιο πέρυσι στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.
ΖΟΖΕΦ ΠΟΛΟΣΙΦΑΚΙΣ (ξιφασκία): Γεννήθηκε το 1990 στο Μόντρεαλ και ποτέ δεν θέλησε να αγωνιστεί με την Ελλάδα στη σπάθη. Ο πατέρας του, Μανώλης, έπαιζε πόλο. Ξεκίνησε αθλητισμό 12 ετών επειδή επηρεάστηκε τα μέγιστα από τη συμμετοχή ενός αθλητή του σωματείου του στους Αγώνες της Αθήνας το 2004.
ΝΤΟΝΑ ΒΑΚΑΛΙΣ (μοντέρνο πένταθλο): Είναι 36 ετών και έχει γεννηθεί στο Τορόντο. Είχε προτάσεις να αγωνιστεί το 2008 με την Ελλάδα στο Πεκίνο, αλλά δεν καρποφόρησαν. Τελικά το 2009 αποφάσισε να αγωνίζεται με τον Καναδά.
ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ (κωπηλασία): Ο 25χρονος πρωταθλητής μετέχει με τη Μ. Βρετανία στην τετράκωπο, ενώ το 2012 στο Λονδίνο είχε αναδειχθεί χάλκινος Ολυμπιονίκης στην οκτάκωπο. Ο πατέρας του είναι από την Ανδρο και η μητέρα του Αγγλίδα, με θέση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΜΑΣΙΑΛΑΣ (ξιφασκία): Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο και μετέχει στο ξίφος ασκήσεως. Μπήκε στο άθλημα χάρη στον Ελληνα πατέρα του, Γκρεγκ, ο οποίος είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 και του 1988. Το 2012 αναδείχθηκε 4ος Ολυμπιονίκης στο ομαδικό, ενώ πέρυσι ήταν ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής. Η αδελφή του, Σαμπρίνα, ήταν νικήτρια στους Ολυμπιακούς Νέων του Ναντζίνγκ το 2014. Μιλάει Κινέζικα και όχι Ελληνικά.

ΕΛΕΝ ΜΑΡΟΥΛΙΣ (πάλη): Η 25χρονη πρωταθλήτρια αγωνίζεται με τις ΗΠΑ στην κατηγορία των 53 κιλών και έχει αναδειχθεί στο παρελθόν πρώτη, δεύτερη και τρίτη νικήτρια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο πατέρας της προέρχεται από τον Κάλαμο και η ίδια έχει επισκεφθεί την οικογένεια στην Ελλάδα πολλές φορές. Μάλιστα το 2013 διασκέδασε στα μπουζούκια, όπου τρελάθηκε από το πέταγμα λουλουδιών.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ (στίβος): Παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος με την Ελλάδα σε κλειστό στίβο το 2012. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών σε μια περίεργη υπόθεση. Αποφάσισε να αγωνιστεί μετέπειτα με τα χρώματα της Κύπρου, η οποία ήταν πατρίδα της αδικοχαμένης μητέρας του. Ο πατέρας του, Κυριάκος, υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας στο αγώνισμα και προπονητής του.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΤΑΣΙΔΗΣ (άρση βαρών): Γεννήθηκε στην Ελλάδα και μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν με τα ελληνικά χρώματα στη κατηγορία των 85 κιλών. Ζήτησε και έλαβε την κυπριακή υπηκοότητα λόγω αρραβώνα με Κύπρια. Εχει κερδίσει μετάλλια με την Ελλάδα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα παίδων και εφήβων.
ΡΙΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Τ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου