Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ! Υποχωρεί το πετρέλαιο, έρχεται μείωση στην τιμή της βενζίνης



Οι διεθνείς τιμές και η σχετική σταθεροποίηση του ευρώ όπως όλα δείχνουν θα βοηθήσουν την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή που θα δει την τιμή της βενζίνης να μειώνεται το επόμενο διάστημα.
Με την τιμή της βενζίνης να κινείται σήμερα από 1,37 ως 1,40 στην Αττική όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε μια μείωση της τάξης των τριών ως τεσσάρων λεπτών ανά λίτρο.
Όλα αυτά βέβαια δεν αλλάζουν σε μια μέρα. Οι μειώσεις αναμένονται να έρθουν στη χώρα μας το Φθινόπωρο.
Δηλαδή, από Σεπτέμβρη αναμένεται να επιστρέψουν στα πρατήρια οι τιμές κοντά στο 1,34 που είχαμε συνηθίσει το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας μια μικρή ανάσα στον Έλληνα καταναλωτή.
Αυτό θα συμβεί διότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, που είχαν «τσιμπήσει» το τελευταίο καιρό και είχαν φτάσει στα 52 δολάρια το βαρέλι, έπεσαν περίπου 20% και πλέον οι διεθνείς τιμές κινούνται κοντά στα 42 δολάρια το βαρέλι, μετά την απροσδόκητη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και βενζίνης, καθώς και της συνολικής παραγωγής στη χώρα.
Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το συμβόλαιο αργού τύπου WTI παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε την Τετάρτη κατά 1 δολάριο ή 2,3% στα 41,92 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 18 Απριλίου. Η απόφαση της Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησής τους τον Σεπτέμβριο άσκησε περαιτέρω πιέσεις στο πετρέλαιο λίγο πριν το κλείσιμο. Υπενθυμίζεται ότι, η Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού της χώρας έσπασαν το πτωτικό σερί εννέα εβδομάδων, καθώς αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έκλεισε στις 22 Ιουλίου, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν πτώση των αποθεμάτων κατά 2,6 εκατ. βαρέλια την εξεταζόμενη περίοδο.

http://www.financialbox.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου