Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Η ψυχρολουσία: «Πλήρωσαν» 900 ευρώ το μπάνιο στη Φοντάνα ντι Τρέβι!



H αυθόρμητη ενέργειά τους να βουτήξουν στα νερά της Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη για ένα μεταμεσονύχτιο μπάνιο στοίχισε σε δύο Αμερικανούς τουρίστες ένα τσουχτερό πρόστιμο, γνωστοποίησε η ιταλική αστυνομία, που καταγγέλλει ένα ακόμα επεισόδιο αυτού του είδους.
Δύο νεαροί Καλιφορνέζοι που επισκέπτονταν την ιταλική πρωτεύουσα καταδικάστηκαν την Κυριακή να καταβάλουν έκαστος πρόστιμο ύψους 450 ευρώ αφού τους συνέλαβαν επ’ αυτοφόρω να διαπράττουν το αδίκημα της... κολύμβησης στο εμβληματικό σιντριβάνι.
Καθώς ο υδράργυρος υπερβαίνει τους 35 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά στην Αιώνια Πόλη, πολλοί είναι οι τουρίστες που μπήκαν στον πειρασμό να μιμηθούν την Σουηδέζα ντίβα του κινηματογράφου Ανίτα Έκμπεργκ στην πασίγνωστη σκηνή της ταινίας «la Dolce Vita» του Φεντερίκο Φελίνι.
Πριν από μία εβδομάδα μια Αγγλίδα τουρίστρια επίσης τιμωρήθηκε και με στόχο την διασφάλιση της δημόσιας τάξης, της απαγορεύτηκε να κάνει μπάνιο στα σιντριβάνια της Ρώμης.
Η Φοντάνα ντι Τρέβι προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες, όμως δεν είναι το μοναδικό μνημείο που μπαίνει «στο στόχαστρο» των τουριστών.
Ένας Αμερικανός ηλικίας 22 ετών που δεν αντιστάθηκε και βούτηξε στα νερά της πηγής στην Πιάτσα ντι Σπάνια επίσης καταδικάστηκε να καταβάλει ένα πρόστιμο ύψους 450 ευρώ.
Επιπλέον νεαροί κάτοικοι της Ρώμης, που έκαναν μπάνιο με τα εσώρουχά τους, σε ένα από τα συντριβάνια της Πιάτσα ντι Πόπολο κλητεύτηκαν από την αστυνομία, καθώς τους πρόδωσε η φωτογραφία σέλφι που ανήρτησαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου