Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ! Φήμες για νέα απόπειρα σε εξέλιξη ενεργοποίησαν 7.000 πάνοπλους αστυνομικούς – Περικύκλωσαν με βαρέα οχήματα τη βάση του ΝΑΤΟ!




Για μία ακόμη φορά η κατάσταση στην Τουρκία είναι τεταμένη, με τις πληροφορίες που φτάνουν από την γείτονα να είναι συγκεχυμένες και αντικρουόμενες, όσον αφορά στο τι λέει επισήμως η κυβέρνηση και τι προκύπτει από τα μέσα ενημέρωσης.


Όλες οι δίοδοι προς την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, που βρίσκεται στα Άδανα, έχουν κλείσει από τα ξημερώματα της Κυριακής στην Τουρκία, κάτι που πυροδότησε τις φήμες για δεύτερη απόπειρα πραξικοπήματος, με την απουσία μίας πειστικής και επίσημης εξήγησης να… συνεπικουρεί στην διάδοσή τους.


Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τόνισε πως επρόκειτο για “επιθεώρηση ασφαλείας” με τις τοπικές εφημερίδες, ωστόσο, όπως η Hurriyet, να κάνουν λόγο για ένα δεύτερο πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Περίπου 7 χιλιάδες οπλισμένοι αστυνομικοί με βαρέα οχήματα περικύκλωσαν τη βάση, κλείνοντας οποιαδήποτε δίοδο προς αυτήν. Η βάση στα Άδανα χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, περιοχή που ήταν ήδη απαγορευμένη αμέσως μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάποιων τουρκικών εφημερίδων έκαναν λόγο ακόμα και για νέα προσπάθεια πραξικοπήματος.
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομάρ Τσελίκ, αυτή είναι μια “επιθεώρηση ασφαλείας” και μάλιστα… ρουτίνας.
Ο ίδιος μάλιστα έσπευσε με ένα tweet να καθησυχάσει, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η εφημερίδα Hurriyet, αντίθετα, μεταδίδει πως η αστυνομία έλαβε πληροφορίες για μια δεύτερη απόπειρα πραξικοπήματος από τις δυνάμεις του Γκιουλέν για να ανατρέψουν το καθεστώς Ερντογάν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου