Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Να ετοιμαζεται η ΜΑΛΑΚΑΣΑ!!!! - Eκκένωση Πειραιά, Ελληνικού έως τις 20/7



Eκκένωση Πειραιά, Ελληνικού έως τις 20/7


Μέχρι τις 20 Ιουλίου θα έχουν μεταφερθεί όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από το λιμάνι του Πειραιά και το Ελληνικό σε οργανωμένες δομές, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας σε εκδήλωση προχθές το βράδυ. Στο λιμάνι του Πειραιά καταγράφηκαν χθες 1.284 άτομα, ενώ στο Ελληνικό πάνω από 3.600 πρόσφυγες. Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, η διαδικασία μετακίνησης εξαρτάται από την πορεία των εργασιών στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας. Χθες καταμετρήθηκαν 57.141 πρόσφυγες και μετανάστες – οι 8.675 βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά. Μεγαλύτερη, αναλογικά, συγκέντρωση προσφύγων καταγράφεται στη Χίο, όπου βρίσκονταν χθες 2.604 άτομα, ενώ η χωρητικότητα των οργανωμένων θέσεων είναι 1.100.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Στ. Κάρμαντζης, προώθησε χθες στον αναπληρωτή υπ. Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα (και στους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας) επιστολή κατοίκων της περιοχής Σούδας και Κάστρου, με την οποία διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν λόγω του άτυπου καταυλισμού προσφύγων. «Η δικαιολογημένη αντίδραση και αγανάκτηση των κατοίκων έρχεται ως συνέπεια της αδυναμίας της πολιτείας να δώσει άμεσες και λειτουργικές λύσεις σε ένα πρόβλημα που μέρα με τη μέρα διογκώνεται», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης στη συνοδευτική επιστολή του. «Απαιτείται η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, κυρίως με την ενίσχυση των δομών απονομής ασύλου», δήλωσε στην «Κ» η κ. Χριστίνα Καλογήρου, περιφερειάρχης Β. Αιγαίου. Η κ. Καλογήρου σημείωσε ακόμη πως θα μπορούσαν να ληφθούν άμεσα μέτρα με τους ασυνόδευτους ανηλίκους και τις ευπαθείς ομάδες.

Σε κοινή δήλωσή τους 109 ΜΚΟ εξέφρασαν ανησυχία για την κατεύθυνση της Ε.Ε., που «ενέχει τον κίνδυνο να παγιώσει τη στροφή προς μία πολιτική που έχει έναν και μοναδικό στόχο: την αναχαίτιση της μετανάστευσης εις βάρος της ευρωπαϊκής αξιοπιστίας και την καταστρατήγηση των θεμελιωδών αξιών».

http://www.kathimerini.gr/865457/article/epikairothta/ellada/ekkenwsh-peiraia-ellhnikoy-ews-tis-207

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου