Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΕΣΕΕ Κορκίδης: Αν καταρρεύσει ο Μαρινόπουλος, όλη η αγορά μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά




Την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει «κατάρρευση» της εταιρείας «Μαρινόπουλος» εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, καθώς κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζει, θα στείλει σε «αχαρτογράφητα νερά» ολόκληρη την αγορά, ενώ τονίζει ότι, αυτή τη στιγμή, προέχει η διασφάλιση των 12.500 χιλιάδων εργαζομένων και η αποπληρωμή χιλιάδων μικρών προμηθευτών της εταιρείας.
Ο κ. Κορκίδης αναφέρει ακόμη ότι η κατάθεση προσωρινής αίτησης αναστολής καταδιωκτικών μέτρων, της μεγαλύτερης λιανεμπορικής αλυσίδας της Ελλάδας, έναντι των πιστωτών της, συνέπεσε με την επέτειο για τον έναν χρόνο από την επιβολή των capital controls, γεγονός που πρέπει, όπως επισημαίνει, «να υπενθυμίζει στους αρμόδιους την τεράστια έκταση της επιχειρηματικής καταστροφής, που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, τα χρόνια των μνημονίων».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, από το 2008 έως σήμερα, έχουν χαθεί 244.714 ιδιωτικές επιχειρήσεις (από 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχαν μειωθεί στις 613.973 στα τέλη του 2015) και μαζί τους χάθηκαν 842.670 θέσεις εργασίας, ενώ σε όρους προστιθέμενης αξίας η «εξαφάνιση» αυτών των εταιρειών αφαίρεσε και 30,31 δισ. ευρώ.




http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=265

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου