Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Εκμέκ κανταΐφι





Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Υλικά για
 10 άτομα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Αναμονή 3 ώρες
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά-1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι (450 γρ.)
-1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
-1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντροκομμένα
-κανέλα σε σκόνη
Για το σιρόπι
-500 γρ. ζάχαρη
-1/2 λίτρο νερό
-1 ξυλάκι κανέλα
-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για την κρέμα
-1½ λίτρο γάλα πλήρες
-3 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-160 γρ. κορν φλάουρ
-3/4 κουτ. γλυκού άρωμα μαστίχας ή 1 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
-3 κουτ. σούπας βούτυρο
-4 αβγά
Για το γαρνίρισμα
-500 γρ. σαντιγί
-κανέλα σε σκόνη
-φιστίκια Αιγίνης
Eκτέλεση
Αφρατεύουμε το κανταΐφι (το «ξαίνουμε») έτσι ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι διαστάσεων 20x30 εκ. Το περιχύνουμε με το βούτυρο, τα φιστίκια Αιγίνης και λίγη κανέλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά (εκτός από το βούτυρο και τα αβγά), μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και το βούτυρο. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κανταΐφι αμέσως, ενόσω το σιρόπι είναι ζεστό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σκεπάζουμε με την κρύα κρέμα. Τελειώνουμε με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και λίγη κανέλα.

http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28289&subid=2&pubid=64040155

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου