Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μελιτζάνες με κρεμμύδια στον φούρνο



Συνταγή: Μάκης Γεωργιάδης, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέτουμε τριμμένη φέτα ή ψιλοκομμένο πικάντικο λουκάνικο, αν βάλουμε μαζί με τις μελιτζάνες και μερικές τηγανητές πιπεριές, θα έχουμε πιο εντυπωσιακό χρωματικά αποτέλεσμα.
Υλικά για 10 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 30 λεπτά
Μαγείρεμα 55 λεπτά

Υλικά-10 μελιτζάνες φλάσκες πλυμένες και καθαρισμένες
-αλάτι χοντρό
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Για τη σάλτσα
-2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 σφηνάκι κρασί γλυκό
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-μερικά φύλλα μαντζουράνα φρέσκια ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
-4 κουτ. σούπας κάππαρη
-αλάτι, πιπέρι
-μερικά φύλλα μαϊντανό για το σερβίρισμα
Eκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε σουρωτήρι μαζί με μπόλικο χοντρό αλάτι για 30 λεπτά ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αμέσως τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε την κάππαρη και τη μαντζουράνα. Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται, αφού πρώτα δοκιμάσουμε, διότι η κάππαρη είναι αλμυρή. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στύβουμε τις μελιτζάνες με τις παλάμες μας κάτω από τρεχούμενο νερό. Τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις τηγανίζουμε για 5 λεπτά σε καυτό λάδι. Τις στραγγίζουμε επίσης σε απορροφητικό χαρτί. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά στους 180°C. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tips: Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέτουμε 150 γρ. τριμμένη φέτα ή ψιλοκομμένο πικάντικο λουκάνικο λίγο προτού βάλουμε το ταψί στον φούρνο. Αν βάλουμε μαζί με τις μελιτζάνες και μερικές τηγανητές πιπεριές, θα έχουμε πιο εντυπωσιακό χρωματικά αποτέλεσμα.


http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28291&subid=2&pubid=64397183

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου