Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Στρατιώτες πληρώνουν από τη τσέπη τους μετακινήσεις για υπηρεσιακούς λόγους;



Πληρώνουν το κόστος μετακίνησής τους για υπηρεσιακούς λόγους από τη τσέπη τους οι στρατιώτες; Η καταγγελία γονέων στο Δίκτυο Σπάρτακος είναι σοβαρή και αφορά σε στρατιώτες που πήραν φύλλο πορείας για το Ναύπλιο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται:
“…όπως αποκαλύπτει καταγγελία γονιών, για πρώτη φορά αυτή τη Δευτέρα 27/6, οι 20 συνάδελφοι φαντάροι οι οποίοι έλαβαν φύλλο πορείας για να μετακινηθούν από το Τάγμα ΓΕΕΘΑ Διαβιβάσεων στο Ναύπλιο, ώστε να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους για 20 μέρες, υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν αυτοί το κόστος μετακίνησης.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες φαντάρων προηγούμενων Σειρών Κατάταξης, μέχρι και την προηγούμενη Σειρά, το ΓΕΣ έβαζε στρατιωτικό όχημα για να μεταφέρει τους φαντάρους από το Πεντάγωνο στο Ναύπλιο.
Οι γονείς, όπως φυσικά και οι στρατιώτες είναι αγανακτισμένοι καθώς υπέστησαν μια πρωτόγνωρη ταλαιπωρία και υποβλήθηκαν σε ένα μεγάλο έξοδο, το οποίο φυσικά δεν καλύπτει ο μηνιαίως μισθός των 8,7 ευρώ!
Οι φαντάροι λοιπόν, φορτωμένοι όλα αυτά τα σακίδια, ήταν υποχρεωμένοι το πρωί να πληρώσουν ΤΑΧΙ για να προλάβουν να μπουν μέχρι τις 6.30 π.μ. στο Πεντάγωνο. Μόνο και μόνο για να παραλάβουν το φύλλο πορείας, που κανείς δεν σκέφτηκε να τους το δώσει από την Παρασκευή.
Μετά διατάχθηκαν να μετακινηθούν με δικά τους έξοδα στο ΚΤΕΛ Κηφισσού, προκειμένου να πάρουν το λεωφορείο για το Ναύπλιο. Και σαν να μην έφτάναν όλα αυτά, αντί ο οδηγός να τους επιτρέψει να κατέβουν στην πύλη της μονάδας, τους το απαγόρεψε. Με συνέπεια, οι στρατιώτες να είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν και πάλι ΤΑΧΙ για να φτάσουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης.
Οι συνάδελφοι φαντάροι και οι γονείς τους αναρωτιούνται γιατί πρέπει να υποβληθούν σε όλη αυτή την ταλαιπωρία και να καταβάλλουν όλο αυτό το κόστος;
Ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη αν κάτι συνέβαινε κατά τη διάρκεια της μετακίνησης τους;
Γιατί ο διοικητής τους και το ΓΕΣ, όλοι αυτοί οι στρατιωτικοί που μετακινούνται δωρεάν και απολαμβάνουν πληθώρα προνομίων, θεωρούν δεδομένο ότι οι συνάδελφοι έχουν τα χρήματα για να τα πληρώσουν όλα αυτά;
Από πού προκύπτει η δυνατότητα τους να ταλαιπωρούν τους στρατευμένους;”


http://www.militaire.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου