Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Παγωτό λεμόνι της Νάπολης




Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: WWW.STUDIOM.gr
Υλικά για 4-6 άτομα
Προετοιμασία 25 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα (ή 12)
Μαγείρεμα 10 λεπτά

Υλικά-500 ml γάλα
-5 κρόκους αβγών
-110 γρ. ζάχαρη
-1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
-185 ml χυμό λεμονιού
-3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
Eκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με τη μισή ζάχαρη ώσπου να γίνουν αφράτα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και την υπόλοιπη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει βράση. Στη συνέχεια, το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα του αβγού χτυπώντας με σύρμα. Ξαναβάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήξει αρκετά χωρίς να βράσει. Στραγγίζουμε την κρέμα σε μπολ, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πάνω σε πάγο. Χτυπάμε το μείγμα σε μηχανή παγωτού μέχρι να παγώσει, για μία ώρα περίπου. Εναλλακτικά, το βάζουμε στην κατάψυξη μέσα σε δοχείο για 12 ώρες, χτυπώντας το κάθε μισή ώρα για να σπάσουν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται και να αποκτήσει το παγωτό καλύτερη υφή.


http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28289&subid=2&pubid=63919437

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου