Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ - Υπουργείο Περιβάλλοντος: Εξαιρετικό το 99% των υδάτωνΚατάλληλο για κολύμβηση χαρακτηρίστηκε το σύνολο των υδάτων που εκτιμήθηκαν σε ακτές της χώρας από το υπουργείο Περιβάλλοντος, με το 99% μάλιστα να θεωρείται και ως «εξαιρετικής ποιότητας».

Κατάλληλο για κολύμβηση χαρακτηρίστηκε το σύνολο των υδάτων που εκτιμήθηκαν σε ακτές της χώρας από το υπουργείο Περιβάλλοντος, με το 99% μάλιστα να θεωρείται και ως «εξαιρετικής ποιότητας».

Αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων έγινε σε 1508 ακτές κολύμβησης σε σύνολο 1542 σημείων που παρακολουθήθηκαν και αφορά το έτος 2015. Τα 1540 σημεία βρίσκονται σε παράκτια ύδατα και τα υπόλοιπα 2 σε εσωτερικά ύδατα (λίμνες). Τα 34 νέα σημεία παρακολούθησης δεν αξιολογήθηκαν, καθώς δεν έχει ληφθεί ο ελάχιστος αριθμός δειγμάτων που ορίζει η Οδηγία 2006/7/ΕΚ.
Σύμφωνα με την επεξεργασία των αποτελεσμάτων, 1499 σημεία (99,40%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», 9 σημεία (0,60%) χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας», κανένα σημείο δεν χαρακτηρίζεται ως «επαρκούς ποιότητας» και κανένα σημείο ως «ανεπαρκούς ποιότητας».

Σημειώνεται επίσης, ότι για την κολυμβητική περίοδο του έτους 2016, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας, το οποίο πραγματοποιείται με ευθύνη των οικείων διευθύνσεων Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 http://www.skai.gr/news/environment/article/318466/upourgeio-perivallodos-exairetiko-to-99-ton-udaton-/#ixzz4Cf3X4eFZ


Σχολιο

Συμφωνα με καποιες  μετρησεις τα τελευταια χρονια ,δεν θα επρεπε να υπηρχε ουτε για δειγμα ΩΡΩΠΙΩΤΗΣ η ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ,ολοι θα επρεπε λογικα και με τις μετρησεις αυτες  ( και την δηθεν ακαταληλοτητα των παραλιων μας ) να τα ειχαμε τιναξει απο στομαχο-εντερικα προβληματα ,δυστυχως  ομως ζουμε ,οχι μονο ζουμε αλλα το απολαμβανουμε

Ευτυχως που ερχεται για ακομη μια χρονια η διαψευση απο την πιο εγκυρη πηγη ,αυτη του Υπουργειο Περιβαλλοντος .


Σε αυτες τις μετρησεις που αρρωσταινουν τα παραλια νερα του Ωρωπου  καθε Μαιο -Ιουνιο δεν σκεφτηκε κανεις φωστηρας (παραγων )της περιοχης να απαντησει????

πχ
Πολυπραγμων αυτοδιοικητικος  - Πολυπραγμων στελεχος κομματικου μηχανισμου - Πολυπραγμων δημοσιογραφος
Επαγγελματικος ,οικιστικος ,εξωραιστικος εστω πολιτιστικος συλλογος η πολυπραγμων Ομοσπονδιακο παπακι ????


Ολη η ερευνα και τα αποτελεσματα της στην δνση 

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=0ksfSnEW%2f6k%3d&tabid=253&language=el-GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου