Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Επέτειος Ηλιάκη: "Θα μας βρίσκετε μπροστά σας", λέει στους Τούρκους ο Α/ΓΕΑ



Τα δέκα χρόνια απο την ηρωϊκή θυσία του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που έγινε στις 23 Μαίου 2006,  τίμησε η πολεμική αεροπορία στο μνημείο που βρίσκεται στην Κάρπαθο. 



 



Ο αδελφός του ήρωα Σμηναγού, Φίλιππος Ηλιάκης, κατα την διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε στην Τουρκία και στον Ερντογάν τον οποίο αποκάλεσε Σουλτάνο, και τόνισε οτι η τελετή ειναι όχι μόνο για το αδελφό του αλλα και για όσους εχουν δώσει τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Ελλάδα. 








Ο Δήμαρχος Καρπάθου, κ. Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος απο την πλευρά του τόνισε οτι "όσο θα υπάρχουν Ηλιάκηδες θα υπάρχει Ελλάδα". 


Ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, απευθυνόμενος στην Τουρκία είπε "θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που θα επιχειρείτε να επιβάλλεται παράνομες επιδιώξεις".

Την μνήμη του Σμηναγού επιχείρησε να αμαυρώσει ομάδα απο την Χρυσή Αυγή γιουχάροντας τους βουλευτές που κατέθεσαν στεφάνι.




Τότε παρενέβη ο αδελφός του Ηλιάκη ζητώντας τους να φύγουν απο τον χώρο. 


Η τελετή έκλεισε με επίδειξη απο ακροβατικό αεροσκάφος F16 της ομάδας ΖΕΥΣ. 

Πριν δέκα χρόνια, στις 23 Μαϊου 2006, ο Κώστας Ηλιάκης χάθηκε στον εναέριο χώρο μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης. Το F 16 του συγκρούστηκε με τουρκικό αεροσκάφος που προσπαθούσε να προσεγγίσει τη Κρήτη και να εντοπίσει τις θέσεις των S 300.Όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για μια δολοφονική ενέργεια του Τούρκου χειριστή.

Τα όσα ακολούθησαν το χαμό του Κώστα Ηλιάκη και την επιχείρηση έρευνας-διάσωσης περιγράφονται με λεπτομέρειες στα ημερολόγια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων. Δείτε ταΕΔΩ



http://www.onalert.gr/stories/epeteios-hliakh-8a-mas-brisketai-mprosta-sas-leei-tourkous-agea/49979

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου