Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Η Ελλάδα μπαίνει στο... περιθώριο! Ολοταχώς για ποδοσφαιρικό Grexit





Πιο ορατός από ποτέ είναι ο κίνδυνος του ποδοσφαιρικού Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
- Η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με κλιμάκιο της FIFA και της UEFA -παρουσία της ΕΠΟ- ήταν... άκαρπη.
- Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν αλλάζει την απόφαση για διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας.
- Όλα δείχνουν πως ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τον ποδοσφαιρικό χάρτη είναι προ των πυλών.
- Μία εβδομάδα περιθώριο δίνουν UEFA και FIFA, για να υπάρξει απόφαση επανέναρξης του Κυπέλλου.

Δεν ήταν καλά τα νέα από την συνάντηση μεταξύ του Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν κάνει πίσω στο θέμα της επανέναρξης του Κυπέλλου και όλα δείχνουν πως ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, με συνέπειες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, είναι προ των πυλών.
Η συνάντηση στα γραφεία της γενικής γραμματείας αθλητισμού άρχισε περίπου στις 14:30, παρότι ήταν προγραμματισμένη για τις 13:00. Να τονίσουμε πως έξω από τα γραφεία βρέθηκαν και περίπου 20 οπαδοί της ΑΕΚ, μέλη της "Original", που σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας.
Εκ μέρους της FIFA είχε προσέλθει κλιμάκιο με τον υπεύθυνο εθνικών ομοσπονδιών της ομοσπονδίας, Πρίμο Κορβάρο, τον πρόεδρος της κυπριακός ΠΟ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ενώ από την UEFA είναι ο νομικός εκπρόσωπος της συνομπονδίας, Άτζελο Ρηγόπουλος, Η ΕΠΟ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της, Γιώργο Γκιρτζίκη, τον εκτελεστικό διευθυντή Παυσανία Παπανικολάου και τον νομικό σύμβουλο, Δημήτρη Δαβάκη.
FIFA και UEFA απαίτησαν την άρση της απόφασης της Πολιτείας για τη ματαίωση του Κυπέλλου μετά τα επεισόδια στην Τούμπα ενώ υπήρξαν διαφωνίες και σε διατάξεις του αθλητικού νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο. Μία από αυτές αφορά τον οικονομικό έλεγχο που έχει δικαίωμα να διενεργεί η Πολιτεία στα οικονομικά της ΕΠΟ ενώ η άλλη αφορά το δίπλωμα προπονητικής της Γυμναστικής Ακαδημίας, που, βάσει νόμου, κρίνεται ανώτερο από αυτό της FIFA Pro.
Τόσο ο κ. Κουτσοκούμνης όσο και ο κ. Γκιρτζίκης εμφανίστηκαν απαισιόδοξοι στις δηλώσεις τους μετά από το τέλος της συνάντησης για την αποφυγή κυρώσεων από τις διεθνείς ομοσπονδίες, εάν δεν κάνει πίσω ο υφυπουργός αθλητισμού.Σύμφωνα με όσα δήλωσε εξερχόμενος από την συνάντηση ο επικεφαλής της επιτροπής που όρισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, Κωστάκης Κουτσοκούμνης η συζήτηση οδηγήθηκε σε "ναυάγιο", με τον ίδιο να δηλώνει πως λυπάται για αυτή την εξέλιξη καθώς τα νέα είναι άσχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
«Συζητήσαμε για την απόφαση του υπουργού να διακόψει το Κύπελλο, αλλά και θέματα για τη νομοθεσία και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «Για το Κύπελλο ο κ. υπουργός θέτει κάποια ζητήματα εξυγίανσης στην ΕΠΟ, ως όρο για να συνεχιστεί. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μας. Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε εσωτερικά, αλλά μπορούμε να ασχοληθούμε με κάποιες επιτροπές, όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας. Δεν είναι τελεσίγραφο. Έχουμε δώσει διορία ως την 1η Απριλίου. Εμείς σαν επιτροπή θα αναφέρουμε στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA τι κάναμε και εκείνη θα πάρει τις αποφάσεις. Από την εμπειρία που έχουμε από τέτοιες αποστολές τα νέα δεν είναι καλά. Ίσως όχι από 1η Απριλίου, αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολα. Το λέμε από την εμπειρία που 
έχουμε. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά η επίσκεψή μας ήταν διαφωτιστική και εποικοδομητική από πολλές απόψεις».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου