Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΧΟΤ -ΣΠΟΤΣ ,ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ στον Υπουργο Εθνικης Αμυνας ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ)
ΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τηλ. - Fax: 26510-33865

ΠΡΟΣ: ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο
ΚΟΙΝ: κ. Βουλευτές Ηπείρου
Aρ.Πρωτ.: 44/2016
Ιωάννινα, 29 Μαρ 2016
ΘΕΜΑ : Συμμετοχή Στρατιωτικού Προσωπικού στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Σας γνωρίζουμε ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων αλλά και οπλιτών θητείας από τις αρχές Μαρτίου έχει εμπλακεί στην δημιουργία αλλά και λειτουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών που λειτουργούν στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Το γεγονός αυτό έχει επιβαρύνει κατά πολύ το ωράριο αλλά και τις συνθήκες εργασίας των Στρατιωτικών αλλά και των οπλιτών που υπηρετούν την θητεία τους στην παραμεθόριο περιοχή της Ηπείρου.Η Ένωσή μας μετά από γόνιμο διάλογο με τους συναδέλφους κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της 27 Μαρτίου 2016 σας παραθέτει τις παρακάτω προτάσεις:
1. Άμεση ενίσχυση των Μονάδων της περιοχής με μόνιμο προσωπικό ενόψει των τακτικών μεταθέσων έτους 2016 όπως άλλωστε είχατε δηλώσει κατά την επίσκεψή σας στην περιοχή 10 μήνες πριν αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της περιοχής.
2. Τήρηση του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας στο προσωπικό που συνεχίζει να εμπλέκεται στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και πλήρης οικονομική αποζημίωσητους για την πέραν του ωραρίου εργασία που έχει εκτελέσει εώς τώρα.
3. Μέριμνα για την υγειονομική κάλυψη όλων των Στρατιωτικών που εμπλέκονται στα παραπάνω κέντρα αλλά και έλεγχος όλων των μεταναστών (από υγειονομικής πλευράς).
4. Να υπάρξει εξίσωση στην μοριοδότηση των Στρατιωτικών που υπηρετούν στις Μονάδες τις περιοχής με αυτή του Δ΄ Σώματος όπως και της ΑΣΔΕΝ (μέχρι τουλάχιστον να λήξει η εμπλοκή τους στα κέντα φιλοξενίας μεταναστών), οι οποίοι καλούνται πέραν των σοβαρών υπηρεσιακών τους καθηκόντων να εμπλακούν και στην παροχή βοήθειας στους μετανάστες που διαβιούν στα τέσσερα (4) εώς τώρα κέντρα μεταναστών που λειτουργούν στην Ήπειρο.
Τέλος κ. Υπουργέ σας επαναφέρουμε το αίτημα της Ένωσής μας για συνάντηση μαζί σας ώστε να σας εκθέσουμε τις προτάσεις της Ενωσής μας για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το Στρατιωτικό προσωπικό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Θεοδώρου Γεώργιος
Υπολοχαγός (ΠΖ)
 6937453787
Ο Γεν. Γραμματέας
Λίτσιος Ευάγγελος
Υπίλαρχος (Α)
6977071924



http://espeep.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου