Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν την Τουρκία λόγω τρομοκρατικής απειλής



Εκκληση στους ισραηλινούς που βρίσκονται στην Τουρκία να εγκαταλείψουν την χώρα το συντομότερο δυνατόν λόγω τρομοκρατικής απειλής, απηύθυνε το Ισραήλ την Δευτέρα.


Σύμφωνα με την αναβαθμισμένη ταξιδιωτική οδηγία, το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες, παρόμοιες ομάδες είναι πολύ πιθανό να χτυπήσουν σε τουριστικά σημεία της Τουρκίας, σε συνέχεια της επίθεσης βομβιστή αυτοκτονίας στις 19ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις ισραηλινοί τουρίστες κι ένας ιρανός. Αμέσως μετά την επίθεση, εκδόθηκε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3 για την Τουρκία.

Η σημερινή οδηγία είναι επιπέδου 2 και καλεί όλους τους πολίτες του Ισραήλ να εγκαταλείψουν την χώρα το ταχύτερο δυνατόν. Δεν δόθηκαν πληροφορίες για το τι οδήγησε στην αναβάθμιση της προειδοποίησης. Σε περίπτωση οδηγίας επιπέδου 1, οι ισραηλινοί θα κληθούν να φύγουν από την Τουρκία "αμέσως".

http://www.kathimerini.gr/854615/article/epikairothta/kosmos/to-israhl-kalei-toys-polites-toy-na-egkataleiyoyn-thn-toyrkia-logw-tromokratikhs-apeilhs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου