Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Μαξίμου: Προτεραιότητα η αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά



ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ


Η αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά και η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε κατάλληλους χώρους φιλοξενίας αποτελεί την άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα.


Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνάντησης, στην οποία συμμετείχε ο Γιάννης Μουζάλας αλλά και επιτελική ομάδα υπουργών, στο «τραπέζι» ετέθη το προσφυγικό ζήτημα και ιδιαίτερα τη κατάσταση που επικρατεί στους πρόχειρους καταυλισμούς σε Ειδομένη και Πειραιά.
Σύμφωνα με το Mega, στο επίκεντρο βρέθηκε και η ενίσχυση της εκστρατείας πειθούς προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στους δύο αυτούς καταυλισμούς, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να αποδεχτούν την πραγματικότητα να μεταφερθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους φιλοξενίας.
Με αυτό τον τρόπο, θα αντιμετωπιστούν και οι οργανωμένες προσπάθειες επιτήδειων να κρατήσουν τους εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες στις δύο αυτές περιοχές.
Την Κυριακή, επικράτησε αναστάτωση στην Ειδομένη μετά από τη διακίνηση ανυπόστατης φήμης ότι τα σύνορα με την πΓΔΜ θα ανοίξουν στις 12:00.
Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε και η επιτάχυνση της δημιουργίας των 30.000 νέων θέσεων φιλοξενίας προσφύγων, καθώς και η πληρέστερη καταγραφή του αριθμού των ανθρώπων που παραμένουν στα ελληνικά νησιά.
Εκτενώς συζητήθηκε και το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί έως την Τετάρτη και με το οποίο θα διευθετούνται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Άγκυρας.
Το εν λόγω νομοσχέδιο θα ξεκαθαρίζει και τα ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση του αρμόδιου υπουργείου αλλά και το θέμα της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας.
Όπως επισημαίνεται, έχουν ήδη κατατεθεί αιτήματα προς την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών και αναμένεται η επίσημη απάντηση από τις αρχές της γειτονικής χώρας.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστροφές όσων μπήκαν παράνομα στην χώρα θα ξεκινήσουν στις 4 Απριλίου.

http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/proteraiotita_h_aposymforisi_tis_eidomenis_kai_tou_peiraia-64352803/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου