Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Καραμεσίνη: Ξεκινά άμεσα νέο πρόγραμμα για 5.000 προσλήψεις ανέργων του ΟΑΕΔ



Ξεκινά άμεσα νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 5.000 ανέργων του ΟΑΕΔ σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων. Όπως εξήγησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας στην ΕΡΤ, πρόκειται για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, θα είναι οκτάμηνης διάρκειας, ενώ  ανακοίνωσε ότι θα παρέχεται και επίδομα μετεγκατάστασης 200 ευρώ σε όσους ανέργους χρειαστεί να εγκατασταθούν  σε άλλη πόλη από αυτήν την οποία διαμένουν.



Επίσης η κ. Καραμενίση αναφερόμενη στο ανοικτό πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους άνω των 50 ετών, όπου θα γίνει πρόσληψη 15.000 ανέργων, είπε ότι το πρόγραμμα  θα παραμείνει μόνιμα ανοικτό σε περίπτωση, που υπάρχει περαιτέρω ζήτηση από τις εταιρείες. Σε ότι αφορά στην απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, η  διοικήτρια του ΟΑΕΔ, είπε ότι  αυξάνεται διαρκώς.  Με βάση τα στοιχεία έχουν αυξηθεί κατά 117.000 καθαρά, οι θέσεις απασχόλησης συνολικά στην οικονομία, κυρίως στους τομείς του λιανικού εμπορίου, της μεταποίησης, του ηλεκτρισμού και της παροχής ύδατος, καθώς και επιστημονικές δραστηριότητας, καταλύματα και εστίαση. Ωστόσο σημείωσε ότι οι θέσεις αυτές είναι κυρίως μερικής απασχόλησης.



http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/theseis-ergasias/100301/karamesini-ksekina-amesa-programma-gia-5-000-proslipseis-an

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου